Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.11.2012.

Stručna rasprava o Nacrtu pravilnika o transportu opasnog tereta



Na Vojnoj akademiji održana je stručna rasprava o Nacrtu pravilnika o transportu opasnog tereta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Na osnovu Zakona o transportu opasnog tereta, radni tim Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u saradnji sa radnom grupom Ministarstva saobraćaja Republike Srbije, izradio je Nacrt pravilnika o transportu opasnog tereta u MO i VS.

Stručna rasprava održana je u organizaciji Uprave za opštu logistiku Sektora za materijalne resurse, nosioca izrade Pravilnika o transportu opasnog tereta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Stručnom raspravom rukovodio je pukovnik doc. dr Željko Ranković, šef odseka za saobraćaj i transport, koji je istakao značaj uređenja ove oblasti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Na stručnoj raspravi, pored pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, učestvovali su i predstavnici Ministarstva saobraćaja, na čelu sa pomoćnikom ministra za evropske integracije Mirjanom Trifunović, kao i predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

U okviru stručne rasprave, realizovan je obilazak kabineta Katedre vojnomašinskog inženjerstva i Katedre logistike, gde su učesnicima rasprave prezentovani kapaciteti za školovanje kadeta Vojne akademije.