Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.10.2012.

Delegacija Austrije u Centru za obuku logistike



U okviru bilateralnih razgovora u oblasti vojnog saobraćaja i transporta između ministarstava odbrane Republike Srbije i Austrije, delegacija Oružanih snaga Austrije, koju je predvodio pukovnik Rudolf Ebenberger, posetila je Centar za obuku logistike u Kruševcu.

Tokom posete, komandant Centra za obuku logistike potpukovnik Jadranko Divjak upoznao je goste sa organizacijom, zadacima i mogućnostima tog centra. Austrijska delegacija je imala mogućnost da se upozna i sa kabinetima i sredstvima koja se koriste u procesu obuke kadra tehničke i intendantske službe kao i da obiđu spomen sobu.

U nastavku posete, gosti su u Kraljevu obišli Bataljon za obuku saobraćajne službe koji je u sastavu Centra za obuku logistike, gde im je prezentovan deo nastavnih sredstava koja se koriste u procesu obuke vozača u Vojsci Srbije.

Austrijska delegacija obišla je i poligon „Beranovac“ gde su pripadnici bataljona prikazali obučenost rukovalaca sredstvima integralnog transporta i savladavanje terenske staze sa teretnim i terenskim vozilima.