Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.09.2012.

Vučić u Nemačkoj o borbi protiv korupcije, evropskim integracijama, ekonomskoj saradnji i Kosovu



Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić boraviće od ponedeljka 10.9. 2012. u dvodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj gde će se sastati sa savetnikom kancelarke za bezbednosti i spoljnu politiku Kristofom Hojsgenom, vicekancelarom i ministrom privrede i tehnologije Filipom Roslerom, savetnikom kancelarke za EU pitanja Nikolas Majer Landrutom i ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Dirkom Nibelom.

Vučića će uz najveće državne počasti, u ime ministra odbrane Nemačke, primiti parlamentarni državni sekretar Kristijan Šmit.

Teme razgovora biće prioriteti nove Vlade, evropske integracije, borba protiv organizovanog kriminala, odbrambena i bezbednosna saradnja. Tokom boravka u Nemačkoj Vučić će od nemačkih kolega tražiti i stručnu asistenciju u borbi protiv sistemske korupcije.

U Nemačkoj će biti potpisan i Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti energetike. Sporazum će potpisati predstavnici Elektroprivrede Srbije i Nemačke kompanije RWE (Rheinisch – Westfalisches Elektrizitatswerk) uz prisustvo potpredsednika srpske i nemačke Vlade.