Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.08.2012.

Donacija Kraljevine Danske srpskom vazduhoplovstvu



Na aerodromu Batajnica ambasadorka Kraljevine Danske Mete Kjuel Nilsen uručila je komandantu 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije i rukovodiocu aero-mitinga brigadnom generalu Predragu Bandiću ključeve cisterni koje je ta zemlja donirala našem vazduhoplovstvu. To je treća donacija cisterni koju je Danska uputila Srbiji.

Nakon toga ambasadorka Danske potpisala je sa komandantom ViPVO general-majorom Rankom Živakom Protokol o budućoj saradnji u oblasti bezbednosti letenja, čime je donacija vazduhoplovstvu Srbije dostigla cifru od oko milion evra.

General Bandić naglasio je da je to još jedna potvrda prijateljstva vazduhoplovstava Kraljevine Danske i Republike Srbije.

- Danska je potvrdila prijateljstvo donirajući nam opremu koja će nam biti od pomoći da proslavimo jedan od naših najvažnijih događaja u istoriji, a to je stogodišnjica srpskog vojnog vazduhoplovstva. Naša saradnja širi se i u oblasti organizacije operativnih centara i podrške jedinicama koje izvršavaju zadatke traganja i spasavanja, a danas je potpisan i Protokol o budućoj saradnji, rekao je general Bandić.
photoFOTOGALERIJA