Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.05.2012.

U Domu vojske otvorena izložba „Pronalazaštvo – Beograd 2012“



Tridesetdruga međunarodna izložba pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna „Pronalazaštvo – Beograd 2012“ otvorena je danas u Domu Vojske Srbije u organizaciji Saveza pronalazača Beograda i Uprave za strategijsko planiranje Ministarstva odbrane kao suorganizatora izložbe.

Reč je o manifestaciji koja predstavlja najveću smotru pronalazačkih rezultata u Srbiji, gde su osim domaćih autora radove predstavili i izlagači iz inostranstva.

Na izložbi, kao i ranijih godina, učestvuju i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su se predstavili svojim novim inovativnim ostvarenjima iz oblasti naoružanja i vojne opreme.

Ova izložba, koja će biti otvorena do 25. maja, svakog dana od 10 do 19 časova, uvrštena je u zvaničan kalendar Internacionalne federacije pronalazačkih organizacija. Poslednjeg dana izlaganja biće uručene nagrade i priznanja najboljima.

Od ove godine održavaće se i izložba „Kup nacija mladih inovatora – Beograd 2012“ pod sloganom „Korak po korak do kreativne inovacije“, čime se kreativni mladi ljudi, od 12 do 21 godine, ohrabruju u realizaciji svojih pronalazaka, počev od ideje do gotovog proizvoda.