Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.05.2012.

Čestitka v.d. predsednika Republike i predsednice Narodne skupštine povodom Dana VOA



Povodom Dana Vojnoobaveštajne agencije – 6. maja, svim pripadnicima Agencije upućujem srdačne i iskrene čestitke.

Proslava Dana Vojnoobaveštajne agencije prilika je da se, podsećanjem na bogatu istoriju vojnoobaveštajne službe u Srbiji, istakne značaj Agencije i njena savremena uloga u odbrani države i njenih vitalnih interesa. Baštineći časnu tradiciju, Vojnoobaveštajna agencija se pozicionirala u jednog od ključnih činilaca obaveštajno-bezbednosnog sistema, koji savesnim obavljanjem zadataka i uspešnom saradnjom sa partnerskim službama doprinosi bezbednosti Republike Srbije i stabilnosti regiona.

U godini za nama, čuvajući stečeni profesionalni ugled, Agencija se dokazala uspešno realizujući poverene zadatke shodno državnim bezbednosnim i spoljnopolitičkim prioritetima. Tačnim i blagovremenim izveštavanjem Agencija je sprečila strategijsko iznenađenje, doprinela odlučivanju državnog i vojnog rukovodstva i realizaciji strategijskih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje.

Uverena sam da će pripadnici Vojnoobaveštajne agencije i ubuduće odgovorno, profesionalno i efikasno izvršavati svoje zadatke, znajući da time doprinose bezbednosti građana, zaštiti interesa i realizaciji državnih ciljeva Republike Srbije.