Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.04.2012.

Javni konkurs za prijem lica iz građanstva u Vojni muzej



MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA LjUDSKE RESURSE
UPRAVA ZA KADROVE

raspisuje

JAVNI KONKURS

za prijem lica iz građanstva, u svojstvu vojnog službenika,
u Vojni muzej
Uprave za tradiciju, standard i veterane
Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije,
u radni odnos na neodređeno vreme



1. jedan (1) kustos, VSS.


Opšti uslovi:
 da su kandidati državljani Republike Srbije,
 da su zdravstveno sposobni za rad u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i
 da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da nisu osuđivani za takva dela kaznom zatvora u trajanju dužem od šest meseci.


Posebni uslovi:
 za navedeno radno mesto može konkurisati lice koje ima:
- završen Filozofski fakultet–diplomirani istoričar ili diplomirani istoričar umetnosti,
- poznavanje engleskog jezika i
- poznavanje rada na računaru.

Saglasno odredbama člana 125. Zakona o Vojsci Srbije, između kandidata koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa, prvenstvo pod jednakim uslovima ima supružnik, odnosno član porodice poginulog profesionalnog pripadnika Vojske Srbije, poginulog ili umrlog od posledica povreda zadobijenih u vršenju službe u Vojsci Srbije i supružnik profesionalnog pripadnika Vojske Srbije premeštenog iz jednog u drugo mesto službovanja.

Pre prijema u radni odnos, za kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa i uđu u najuži izbor, uz njihovu pisanu saglasnost biće izvršena bezbednosna provera.


UZ PRIJAVU NA KONKURS KANDIDATI OBAVEZNO PRILAŽU:

- CV ili kratku biografiju;
- izvod iz matične knjige rođenih (ako nije novi obrazac, ne stariji od šest meseci);
- uverenje o državljanstvu (ne starije od šest meseci);
- overenu fotokopiju diplome o stečenom obrazovanju (overenu u sudu ili opštini);
- dokaz o poznavanju engleskog jezika;
- sertifikat ili potvrdu fakulteta, na kojem je kandidat završio studije, o poznavanju rada na računaru, prema standardu ECDL, koji obuhvata nivo znanja od 4 modula (obrada teksta-MS Word, tabelarne kalkulacije-MS Excel, prezentacije-MS Power point i modul internet i komunikacije);
- uverenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti (ne starije od šest meseci) i
- uverenje nadležnog MUP-a da kandidat nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje 6 (šest) meseci (ne starije od šest meseci).

Svi dokazi o ispunjenosti uslova za prijem dostavljaju se kao originali ili overene fotokopije.

Uverenja koja se prilažu uz molbu ne mogu biti starija od 6 (šest) meseci.

Kandidati koji uđu u najuži izbor, pre prijema u radni odnos dostaviće lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti.


IZBORNI POSTUPAK:

Izborni postupak će se sprovesti samo među kandidatima koji ispunjavaju sve uslove konkursa za prijem na radno mesto.

Sa svim kandidatima, među kojima se sprovodi izborni postupak, konkursna komisija će obaviti razgovor i izvršiće njihovo rangiranje prema odobrenim kriterijumima. Poziv za razgovor i ostala obaveštenja upućuju se kandidatu na adresu koju navede u prijavi za javni konkurs.

Odluku o izboru kandidata doneće nadležni starešina i sa sadržajem iste biće upoznati svi kandidati koji učestvuju u izbornom postupku.


NAČIN PODNOŠENjA PRIJAVE NA KONKURS:

Kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa podnose molbu sa navedenom dokumentacijom po konkursu, dostavljanjem neposredno ili poštom preporučeno na adresu:

UPRAVA ZA TRADICIJU, STANDARD I VETERANE
Nemanjina broj 15, Beograd,
sa naznakom „Za javni konkurs“

U prijavi za konkurs obavezno se navodi ime i prezime kandidata, ime jednog roditelja, JMBG, adresa prebivališta, adresa na koju se kandidatu dostavljaju obaveštenja, broj telefona, dosadašnje radno i stručno iskustvo kandidata (ako ga ima), podaci o posebnim znanjima i veštinama i dokaz u smislu člana 125. Zakona o Vojsci Srbije.

Rok za podnošenje prijava za prijem na službu je 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja konkursa u Magazinu „Odbrana“.

Neblagovremene, nedopuštene, nekompletne i nepotpune prijave i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi na traženi način neće se uzimati u razmatranje i biće odbačene zaključkom protiv koga se može izjaviti žalba, ali ona ne zadržava izvršenje zaključka.

Detaljnije informacije o konkursu mogu se dobiti na broj telefona 011/3203-472 i na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije (www.mod.gov.rs).