Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.05.2024.

Ministar Gašić posetio kompaniju „Jumko“ u VranjuMinistar odbrane Bratislav Gašić posetio je danas kompaniju „Jumko“ u Vranju, gde je obišao proizvodne pogone i sastao se sa rukovodstvom ove fabrike.

Tom prilikom, generalni direktor kompanije  Branislav Trajković, zahvalio je na podršci koju Ministarstvo odbrane pruža kompaniji Jumko i predočio dosadašnje rezultate i planove poslovanja te fabrike. Tokom sastanka sa rukovodstvom bilo je reči i o budućoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Ministar Gašić ukazao je na značaj koji kompanija „Jumko“ ima za Vranje i Pčinjski okrug i naglasio da svojim radom i postignutim rezultatima podstiče da jug naše države ekonomski jača.

On je istakao da će državno rukovodstvo nastaviti da pruža podršku kompaniji, a da će Ministarstvo odbrane i u buduće posvetiti posebnu pažnju saradnji sa „Jumkom“.

- Zahvaljujući „Jumku“ koji izrađuje različite odevne predmete i opremu za pripadnike Vojske Srbije, naši vojnici imaju uniformu dizajniranu u skladu sa najvišim standardima. Komplet zaštitne balističke opreme, zaštitna i letačka oprema za pilote, taktička uniforma za pripadnike Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ samo su deo palete proizvoda koji se za pripadnike naše vojske izrađuje u ovoj kompaniji i uveren sam da će se ovaj vid saradnje nastaviti i narednih godina na obostrano zadovoljstvo - rekao je ministar Gašić.

Kompaniju Jumko zajedno sa ministrom Gašićem posetili su i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.05.2024
mp4 (141,09 MB)
Poseta