Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.05.2024.

Obilazak diviziona 250. raketne brigadeNačelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas komandu i deo jedinica Drugog raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u kasarni „Aerodrom“ u Pančevu.

Tom prilikom je sagledao organizaciju života i rada i uslove u kojima zadatke izvršavaju pripadnici ove jedinice, formirane 2022. godine i naoružane raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva FK-3.

Tokom obilaska mu je prezentovan borbeni rad na komandnom mestu diviziona, na kom se planiraju borbena dejstva i izvršno komanduje potčinjenim raketnim baterijama, kao i završne aktivnosti koje se preduzimaju radi provere uvezanosti i deklarisanih borbenih mogućnosti raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva. Obišao je i novoizgrađene objekte za smeštaj sredstava ratne tehnike.

Ukazujući na značaj pune borbene gotovosti ove jedinice za uspešan završetak projekta „Strategijska PVO kupola“, general Mojsilović je pripadnicima diviziona odao priznanje na posvećenosti i motivisanosti u realizaciji svih zadataka na integraciji ovog raketnog sistema, kojim su za kratko vreme ovladali i to u praksi pokazali.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska bili su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković i komandant 250. raketne brigade za PVD brigadni general Novica Gogić.
photoFOTOGALERIJA