Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.03.2024.

Obilazak jedinica Vojske Srbije u Požegi



Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović obišao je danas jedinice Druge brigade kopnene vojske i Centralne logističke baze u Požegi.

Tom prilikom je sagledao organizaciju života i rada u ovim jedinicama i kapacitete za obuku i smeštaj materijalnih sredstava, i primio izveštaje komandanata o popuni, stanju u jedinicama i stepenu realizacije težišnih zadataka.

U kasarni „Petar Leković“, general Glišović je obišao kapacitete za smeštaj ratnih materijalnih rezervi i laki remont i obuku pripadnika 22. pešadijskog bataljona i vojnika na služenju vojnog roka, dok je u kasarni „Vlade Radovanović“ sagledao skladišne kapacitete jedne od jedinica Prvog skladišnog bataljona Centralne logističke baze.

U pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije bili su načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, komandant Centralne logističke baze brigadni general Saša Petrović i zamenik komandanta Druge brigade pukovnik Nebojša Nedeljković.
 
photoFOTOGALERIJA