Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.02.2024.

Položen venac na Avali povodom Dana državnostiIzaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Garde brigadnog generala Nikole Dejanovića, položio je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, povodom Dana državnosti Srbije – 15. februara.

Posle ceremonije polaganja venca, uz počasni stroj Garde i intoniranje državne himne, ministar Selaković upisao je u spomen-knjigu:

„Sloboda je bila i ostala i biće ideja vodilja i glavna vrednost za koju su se borile, bore i za koju će se boriti generacije građana Srbije napajajući se primerom junaštva srpskih ustanika iz 1804. i 1815. godine i mudrostima političke i diplomatske veštine ustavotvoraca iz 1835. godine.

Srpskom narodu i svim građanima Srbije država je bila i biće garant slobode, a sloboda šansa za razvoj i napredak. Živela Srbija!“

Srbija danas nizom manifestacija obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak i u znak sećanja na isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.02.2024
mp4 (131,64 MB)
Polaganje venca