Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.01.2024.

Konkurs za novinarsku nagradu „Ivan Marković" za 2023. godinu



Medija centar „Odbrana” i ove godine poziva zainteresovane medijske kuće i novinare da se prijave za  novinarsku nagradu „Ivan Marković” koja se tradicionalno dodeljuje za najbolje medijsko izveštavanje o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Nagrada koja ima za cilj podsticanje novinara na kvalitetno izveštavanje u domaćim pisanim i elektronskim medijima, afirmaciju i javnu verifikaciju njihovog stvaralaštva dodeljuje se u znak sećanja na Ivana Markovića, jednog od najdarovitijih vojnih novinara i urednika u listu „Vojska”, koji je 2003. iznenada preminuo u 43. godini.

O dodeli novinarske nagrade „Ivan Marković”, odlučuje žiri, a biće uručena na svečanosti povodom 24. januara – Dana Medija centra „Odbrana” i godišnjice vojne štampe.

Pravo učešća na konkursu imaju svi profesionalni novinari koji rade za medije na teritoriji Republike Srbije bez obzira na njihov formalni status. Predloge mogu slati i organizacione jedinice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Prijave sa originalnim štapanim tekstom, isečcima ili fotokopijama napisa, tonskim i video zapisima dostavljaju se lično ili preporučenom pošiljkom na adresu – Medija centar „Odbrana”, Braće Jugovića 19, 11000 Beograd, sa naznakom „konkurs za novinarsku nagradu Ivan Marković”.

Propozicije konkursa i prijava za konkurs dostupna je na sledećem linku. Konkurs je otvoren do 15. januara 2024. godine, a sve ostale informacije o konkursu i uslovima prijave mogu se dobiti posredstvom elektronske pošte odbrana@mod.gov.rs.