Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.10.2023.

Kadeti i učenici na kondicionom maršu



Kadeti treće godine Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane sa učenicima Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“ danas su realizovali kondicioni marš u rejonu Deliblatske peščare.

Sa ciljem održavanja kondicije, kadeti 146. klase, marš dužine 22 kilometra, realizovali su sa kompletnom borbenom opremom na relaciji naselje Devojački bunar - crkva sv. Vasilija Ostroškog i nazad.
 
Marševsku kolonu Vojne akademije iz naselja Devojački bunar poveo je komandant pukovnik Milan Končar u pratnji zastupnika komandanta 146. klase kapetana prve klase Nebojše Jocića.
Na polovini maršrute, kod crkve sv. Vasilija Ostroškog u Deliblatskoj peščari, napravljen je kraći predah koji su kadeti oplemenili kulturno-umetničkim programom recitujući stihove i pevajući rodoljubive pesme.
 
Na cilju, pripadnici Bataljona za podršku i kadeti završne godine školovanja modula opšta logistika učesnicima marša prikazali su tehnologiju pripreme hrane i vodosnabdevanja u terenskim uslovima.
photoFOTOGALERIJA