Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.07.2023.

Održana konstitutivna sednica Političkog saveta Vlade za sprovođenje NAP za primenu Rezolucije 1325 SB UN – Žene, mir i bezbednost



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović predsedavao je konstitutivnom sednicom Političkog saveta Vlade za sprovođenje Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 SB UN – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji koja je održana danas u Palati Srbija.

Na sednici su razmatrane i usvojene smernice za izradu trećeg Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 SB UN, koje je predložilo Ministarstvo odbrane, a koje predstavljaju preporuke i vid usmerenja za članove formirane interresorne Radne grupe koje će učestvovati u izradi ovog dokumenta. Državni sekretar Starović je istakao značaj izrade predstojećeg NAP u kontekstu unapređenja bezbednosti žena, posebno imajući u vidu savremene izazove. Učesnici sednice su se saglasili da je neophodno što pre početi sa aktivnostima na izradi trećeg NAP.

Na Sednici su, osim predstavnika Ministarstva odbrane, učestvovali i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, predstavnici drugih ministarstva, Generalnog sekretarijata Narodne skupštine Srbije, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Skupštine AP Vojvodine, Republičkog zavoda za statistiku, kao i drugih institucija koje učestvuju u radu Političkog saveta.
photoFOTOGALERIJA