Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.07.2023.

Redovna obuka u pešadijskim jedinicama Vojske Srbije



U rejonima mirnodopskih lokacija, na poligonima i vežbovnim prostorima Vojske Srbije u toku je intenzivna obuka pešadijskih jedinica za izvođenje borbenih operacija na taktičkom nivou.

Reč je o kolektivnoj obuci, koja se u ciklusima izvodi tokom cele godine sa ciljem održavanja visokog nivoa osposobljenosti pešadijskih bataljona za izvođenje namenskih zadataka u napadu i odbrani.

U obuci se koriste savremena oklopna borbena vozila pešadije „lazar 3“, sredstva za neposrednu vatrenu podršku i širok spektar streljačkog naoružanja. Težište je na izvođenju taktičkih uvežbavanja i realizaciji gađanja iz ličnog i kolektivnog naoružanja.

Pripadnike pešadijskih jedinica u narednom periodu očekuju taktičke vežbe i bojeva gađanja, kada će se u praksi proveriti rezultati ostvareni u ovom ciklusu obučavanja. 

Kontinuiranom i planskom realizacijom praktične obuke i vežbovnih aktivnosti u jedinicama Vojske Srbije unapređuju se individualna osposobljenost profesionalnog sastava i ukupna borbena gotovost, što je od ključnog značaja za vođenje borbenih dejstava, na svakom zemljištu i u svim taktičkim i vremenskim uslovima.
photoFOTOGALERIJA