Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.07.2023.

Selektivna obuka za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas kandidate za prijem u specijalne jedinice po Projektu 5000 na jednoj od lokacija na kojoj se realizuje selektivna obuka.

Opšti cilj ove obuke, koja traje deset nedelja, je izbor visoko motivisanih i psihofizički sposobnih kandidata za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije i njihovo uključivanje u dalji proces obučavanja, a posebni — provera i podizanje na viši nivo vojnostručne obučenosti, fizičke sposobnosti, kao i razvijanje timskog duha i sposobnosti za izvršavanja zadataka u uslovima povećanih psihofizičkih naprezanja.

Tokom zahtevne obuke tim stručnjaka prati i procenjuje rad kandidata radi utvrđivanja psihofizičke izdržljivosti, sposobnosti za realizaciju zadataka individualno i u sastavu tima, te izrade psihološkog profila, kako bi za rad u ovim jedinicama bili odabrani samo najbolji.

Najuspešniji će dobiti priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

One koji postanu pripadnici Vojske Srbije očekuje kontinuirana obuka i usavršavanje, rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom, kao i izuzetno stimulativna zarada.
photoFOTOGALERIJA