Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.04.2023.

Čestitka predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.  U čestitki se kaže:
 
„Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april - Dan Vojske Srbije.
 
U spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, ključni trenutak za početak stvaranja moderne srpske države i vojske, proslavljamo najveći vojni praznik - Dan Vojske Srbije.
Vojska Srbije danas je faktor stabilnosti u zemlji i čitavom regionu i nezaobilazan činilac naučnog, tehnološkog i svakog drugog vida razvoja Srbije. Više od dva veka u nju je i dalje utkana duša naroda iz kog je ponikla, ispunjena ponosom, dostojanstvom i istrajnošću.
 
Pričinjava mi neizmerno zadovoljstvo, kao predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije interesovanje i odziv mladih ljudi na konkurse za prijem u jedinice Vojske Srbije što je pokazatelj da smo na pravom putu.
 
Zahvaljujući modernizaciji i opremanju naše vojske, možemo sa ponosom da kažemo da imamo jaku Vojsku Srbije, jaču nego ikada do sada, a još ponosniji možemo biti na naše pripadnike Vojske koji su u ovoj godini postigli značajne rezultate u obuci i osposobljavanju novih vojnika i uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti Vojske Srbije.
 
Snažna vojska ogledalo je jake države, sposobna da zaštiti svoju zemlju i narod i obezbedi im sigurnost i slobodu, jer od toga ne postoji ništa svetije i časnije.
 
Poštovani pripadnici Vojske Srbije,
 
Čestitam vam Dan Vojske - najveći vojni praznik, uveren da ćete kao i vaši preci koračati uzdignute glave i znati da osvetlate obraz svojoj otadžbini, svojoj Srbiji i budete dostojni svog poziva.
 
Živela Vojska Srbije!
 
Živela Srbija!“