Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.02.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa članovima američke privredne delegacijeDržavni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa članovima američke privredne delegacije, koja je u organizaciji Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA) u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji.

Sastanku je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.

Na sastanku je konstatovano da je Ministarstvo odbrane zainteresovano za unapređenje vojnoekonomske saradnje sa SAD i da američke kompanije imaju želju da prošire postojeće trgovinske odnose sa Srbijom.

Državni sekretar Starović naglasio je da posete ovog tipa predstavljaju dobru osnovu za dalje unapređenje saradnje i pozvao predstavnike privredne delegacije da u narednom periodu, posredstvom Ambasade SAD u Beogradu, detaljnije predstave svoje proizvodne programe.

Predstavnici “Nortrop Grumana”, “Motorole” i “Bel helikoptera” predstavili su programe svojih kompanija u segmentu koji bi mogao biti od interesa za unapređenje sposobnosti Vojske Srbije za izvršavanje misija i zadataka.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
23.02.2023
mp4 (62,69 MB)
Sastanak