Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.02.2023.

Susreti ministra Vučevića sa načelnikom Generalštaba i ministrom odbrambene industrije Egipta



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević imao je danas na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „IDEX 2023“ u Abu Dabiju odvojene susrete sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Egipta general-potpukovnikom Osamom Askerom i ministrom odbrambene industrije Arapske Republike Egipat Mohamedom Mustafom.

Tokom razgovora, potvrđeno da je bilateralna saradnja u oblasti odbrane vrlo dobra, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje. Takođe, naglašeno je da je posebno razvijen segment saradnje u vojnoekonomskom i vojnotehničkom domenu, kao i da se saradnja analizira i godišnji planovi usaglašavaju tokom zasedanja Mešovitog vojnog komiteta, koji ove godine treba da se održi u Kairu.

General Asker, nakon razgovora sa ministrom Vučevićem koji se odnosio na vojno-vojnu saradnju, obišao je sa delegacijom postavku i eksponate na štandu Ministarstva odbrane i “Jugoimport-SDPR”.

Tokom današnjeg susreta sa ministrom Vučevićem, ministar Mustafa je potvrdio opredeljenje Egipta za dalje unapređenje vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje u narednom periodu.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
21.02.2023
mp4 (50,68 MB)
Sastanak