Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.01.2023.

Obuka vojnika službe telekomunikacija u Brigadi veze



U jedinicama Brigade veze u toku je kolektivna obuka vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“ koji se u ovoj brigadi osposobljavaju za specijalnosti službe telekomunikacija.

Vojnici su prethodno savladali osnovnu i individualnu specijalističku obuku, a sada se obučavaju za dužnosti radio-teleprinterista, telefonista-linijaša i radio-relejaca, kao i za realizaciju kolektivnih zadataka u jedinicama veze Vojske Srbije.

Obuka se izvodi u specijalno opremljenim kabinetima, koji pružaju uslove za praktičan rad na telekomunikacionim uređajima i sistemima, ali i u terenskim uslovima, kada je težište na uvežbavanju radnji i postupaka prilikom postavljanja telekomunikacionih stanica i provere kvaliteta komunikacija u planiranim radio-mrežama. Osim specijalističke obuke, vojnici u Brigadi veze prolaze i sadržaje iz taktičke, vatrene, inžinjerijske i sanitetske obuke.

Vojnicima službe telekomunikacija pruža se mogućnost da po završetku služenja vojnog roka započnu profesionalnu vojnu karijeru u Brigadi veze, u kojoj će obavljati odgovorne dužnosti na obezbeđenju neprekidnosti funkcionisanja telekomunikaciono-informatičkog sistema u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
photoFOTOGALERIJA