Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.12.2022.

Čestitka predsednika Republike Aleksandra Vučića povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane povodom 24. decembra – Dana vida. U čestitki se kaže:

 „Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida.

Tog dana, pre tačno 110 godina, na osnovu Odluke srpskog Vojnog ministarstva i Glavnog Generalštaba, vojvoda Radomir Putnik doneo je Rešenje o formiranju Vazduhoplovne komande sa sedištem u Nišu.

Koristeći bogato iskustvo i znanje, pokazujući visok stepen profesionalizma, vaše jedinice uspevaju da bez izuzetka odgovore na sve izazove sa kojima se susreću.

Republika Srbija svesna je u kojoj meri može da se osloni na vaše angažovanje i zato budite uvereni da napori koji se ulažu u modernizaciju srpskog vojnog vazduhoplovstva ni u narednom periodu neće posustati.

Siguran da ćete i ubuduće uspešno izvršavati namenske zadatke i doprinositi izgradnji i razvoju kako vaših jedinica, tako i afirmaciji vazduhoplovstva Vojske Srbije u celini, u čemu imate bezrezervnu podršku države, čestitam vam jubilarnu godišnjicu.“