Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.12.2022.

Ministar Vučević obišao multimedijalnu izložbu o Milevi Marić



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je večeras u Novom Sadu postavku multimedijalne izložbe o životu i radu Mileve Marić Ajnštajn. Reč je o interaktivnoj izložbi „Mileva“ inspirisanoj blistavim umom poznate fizičarke, a koja je prikazana kroz umetničku prizmu autora dr Dušana Jovovića.

Zajedno sa ministrom Vučevićem izložbu su obišli ministarka kulture Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i direktorka Muzeja grada Novog Sada Vesna Ivković.

Umetnička izložba nastala je kreativnom upotrebom najmodernijih tehnologija, novih medija, 3D animacija, digitalnog zvuka, holograma i nije klasična dokumentarna istorijska postavka koja govori o liku i delu naše velike fizičarke već najvećim delom počiva na umetničkim instalacijama koje unutar novog za ovu priliku dizajniranog prostora Muzeja grada Novog Sada posetioce uvodi u sam centar dešavanja.

Unutrašnju arhitekturu istaknuti umetnik osmislio je tako da je kretanje posetilaca uslovljeno scenografskim zidovima koji čine novi magičan interaktivan prostor. Osim ove postavke Jovović je i autor poznate izložbe posvećene odbrani od NATO agresije 1999. godine  “Odbrana 78”.

Multimedijalna izložba o Milevi Marić Ajnštajn zvanično će biti otvorena za sve posetioce 31. decembra.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.12.2022
mp4 (127,76 MB)
 Obilazak izložbe