Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2022.

Dobrovoljno služenje vojnog roka predstavljeno u više gradova Srbije



Promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka i vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire Vojske Srbije, u prvoj polovini novembra, održane su u više od trideset gradova širom Republike Srbije.

Predstavnici Ministarstva odbrane obišli su srednje škole i jedinice lokalnih samouprava i tom prilikom informisali zainteresovane kandidate o postupku konkurisanja za dobrovoljno služenje vojnog roka i uslovima koje je neophodno ispuniti za prijavljivanja na vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije.

Takođe, o dobrovoljnom služenju vojnog roka građani su informisani i preko lokalnih medijskih kuća: RTV Melos, RTV Prokuplje, TV T1 i TV Leskovac.

Pored informacija o vojničkom životu i zasnivanju radnog odnosa u svojstvu profesionalnog pripadnika Vojske Srbije, učenici zainteresovani za visokoškolsko obrazovanje informisali su se i o postupku upisa na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije.

Zainteresovani punoletni građani Republike Srbije starosti do 30 godina prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka podnose nadležnom centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta, elektronskim putem preko portala e-uprave i na šalterima JP „Pošta Srbije”.

O adresama i kontaktima regionalnih centara MO i centara MO za lokalnu samoupravu može se informisati na sledećem linku:
https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf.
 
photoFOTOGALERIJA