Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.09.2022.

Počeo Kurs informacionih operacija



Kurs informacionih operacija na kome učestvuju pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije počeo je danas u Domu Vojske Srbije u Beogradu. Kurs je u organizaciji Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane i Komande združenih snaga NATO u Napulju.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću pukovnik dr Mihailo Zogović, obraćajući se na otvaranju kursa, zahvalio je šefu NATO Vojne kancelarije u Beogradu generalu Antonelu Zanitiju i gostujućim predavačima iz Komande združenih snaga NATO u Napulju na angažovanju u pripremi i organizaciji kursa i naglasio da je sticanje novih znanja u oblasti informacionih operacija važno za unapređenja sposobnosti polaznika kursa.

Pukovnik Zogović je istakao da realizacija edukativnih aktivnosti doprinosi daljem jačanju saradnje u okviru programa Partnerstvo za mir i poželeo polaznicima kursa i predavačima uspešan rad.

Šef NATO Vojne kancelarije u Beogradu general Antonelo Zaniti rekao je da je izuzetno zadovoljan zbog realizacije Kursa informacionih operacija, i naglasio da se saradnja između Srbije i NATO ogleda i u organizaciji ovakvih aktivnosti.

- Mi cenimo i podržavamo vojnu neutralnost Srbije. Saradnja između Srbije i NATO je izuzetno snažna i plodonosna, a aktivnost koja danas počinje je svakako jedan od primera naše uspešne saradnje – rekao je general Zaniti.

Kurs informacinih operacija trajaće četiri dana i prilika je da učesnici unaprede znanja i veštine u toj oblasti.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.09.2022
mp4 (37,91 MB)
Kurs informacionih operacija