Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.08.2022.

Visoka borbena gotovost snaga Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas sa najbližim saradnicima deo snaga Vojske Srbije angažovanih na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.
General Mojsilović je tom prilikom izvršio uvid u nivo borbene gotovosti snaga Vojske Srbije u rejonu baza „Tabalije“ i „Rudnica“ i njihovu osposobljenost da u slučaju potrebe brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje.
 
U svetlu nedavnih događaja na prostoru naše južne pokrajine izazvanih jednostranim potezima privremenih institucija samouprave u Prištini, general Mojsilović je izrazio zadovoljstvo visokom borbenom gotovošću snaga Vojske Srbije i činjenicom da su angažovani vojnici i starešine spremni, motivisani i obučeni da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi otadžbina Srbija.
U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave (J-3) general-potpukovnik Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.
photoFOTOGALERIJA