Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.07.2022.

Pomoć Vojske Srbije u obezbeđenju vode na Pešterskoj visoravni



Na molbu predsednika opštine Sjenica, pripadnici Vojske Srbije su od subote angažovani na obezbeđenju pijaće vode za potrebe meštana sela na Pešterskoj visoravni.

U ovu svrhu Vojska Srbije je angažovala tri auto-cisterne, ukupnog kapaciteta od 13.000 litara vode, stvarajući tako uslove za sigurno snabdevanje lokalnog stanovništva i napajanje stoke kojoj je zbog suše pretilo uginuće.

Tokom vikenda pripadnici Vojske Srbije su dopremali vodu i dopunjavali bunare i cisterne u selima Bioc, Buđevo, Dolići, Karajukića Bunari, Ostra i Rasno, a na terenu će ostati dok god za tim bude bilo potrebe.

Prethodno je, radi stvaranja uslova za napajanje stoke u selima na Pešterskoj visoravni, Vojska Srbije angažovala inžinjerijsku radnu grupu koja je, u okviru projekta civilno-vojne saradnje, ovog meseca vršila radove na iskopavanju novih i uređenju i čišćenju postojećih pojila za stoku. 

Vojska Srbije je tako i ovoga puta pokazala da je uvek spremna da pruži pomoć građanima kada je to neophodno, a u ovom kraju je više puta pomagala izgradnjom puteva i vodovoda, raščišćavanjem snežnih nanosa, vodosnabdevanjem i pružanjem zdravstvene zaštite meštanima najudaljenijih sela.
photoFOTOGALERIJA