Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.07.2022.

Završna vežba kadeta na Pasuljanskim livadama



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas na poligonu "Pasuljanske livade" prikazu osposobljenosti kadeta završnih godina Vojne akademije, roda pešadije, artiljerije, avijacije, tehničkih i logističkih službi, službe ABHO i Medicinskog fakulteta VMA. Ministar Stefanović je istakao da su pokazali da su visoko obučeni i spremni za oficirski poziv i da je ponosan što su ovakvi mladi ljudi od jeseni nova snaga  Vojske Srbije.

- Danas smo ovde videli jedan lep, sinhronizovan rad i zajedništvo i želim da vam se svima zahvalim što ste se opredelili da služite svojoj zemlji, što ste se opredelili za ovaj časni poziv. Zadovoljstvo mi je da ste mogli da koristite „lazare“ u svojoj završnoj vežbi i mi se nadamo da će to postati svakodnevnica. Biće i nove opreme i tehnike i imaćete prilike da vidite kako naša vojska  napreduje i kako se modernizuje. Naravno, uz to ćemo nastaviti da vodimo računa i o vašem životnom standardu, i o stanovima i o platama i o svemu što je važno da bi naši vojnici bili zadovoljni - rekao je Stefanović.

Današnji prikaz obuhvatio je taktičku vežbu sa bojnim gađanjem streljačkog voda, taktičku vežbu sa artiljerijskim bojnim gađanjem artiljerijske baterije, kao i rad brigadne sanitetske stanice, a uz kadete u njoj su učestvovali i slušaoci Kursa za rezervne oficire generacije „Mart 2022“.

Prikazu na Pasuljanskim livadama sa ministrom Stefanovićem prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik vanr. prof. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević i načelnik Kabineta ministra pukovnik Stevan Kotarlić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.07.2022
mp4 (93,08 MB)
Vežba