Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.06.2022.

Obilazak vojnih objekata u okolini BeogradaNačelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas više vojnih objekata u okolini Beograda u okviru redovnih aktivnosti na sagledavanju ostvarenog napretka u unapređenju organizacije i funkcionisanja jedinica Vojske Srbije.
General Mojsilović je, između ostalog, obišao lokaciju na kojoj je u planu izgradnja novih objekata za smeštaj sredstava ratne tehnike i uređenje vatrenih položaja jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, kao i deo kapaciteta Centralne logističke baze za smeštaj i čuvanje intendantskih pokretnih stvari.
 
Načelnik Generalštaba je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Vojska Srbije nakon decenija smanjivanja, gašenja jedinica i stagnacije, u prilici da, zahvaljujući punoj podršci državnog rukovodstva i rekordnim ulaganjima u sistem odbrane, gradi objekte za savremene borbene sisteme i formira nove garnizone i jedinice. Time se dalje unapređuje borbena gotovost i strategijski razmeštaj Vojske Srbije, što je zadatak koji nam je dao vrhovni komandant. On je istakao da se i ovoga puta lično uverio da starešine, vojnici i civilna lica na službi u Vojsci Srbije svoje zadatke izvršavaju vredno i odgovorno i tako nedvosmisleno pokazuju da su najveće bogatstvo i snaga naše vojske.
U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije su tokom obilaska bili komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnik Duško Žarković i načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković.
photoFOTOGALERIJA