Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.06.2022.

Sastanak ministra Stefanovića sa budućim izaslanicima odbrane



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u Alžiru, Grčkoj, Libanu, Poljskoj i Turskoj i dužnosti pomoćnika izaslanika u Nemačkoj i Rusiji.

Ministar Stefanović upoznao je nove izaslanike sa prioritetima politike odbrane Republike Srbije i težišnim zadacima u okviru bilateralne vojne saradnje sa državama u koje odlaze na dužnost. On je istakao da je naša zemlja čvrsto opredeljena da očuvamo svoju vojnu neutralnost, ali i da bude faktor očuvanja mira i stabilnosti kako u našem regionu, tako i u svetu, te da je otvorena za saradnju sa svim međunarodnim partnerima u skladu sa sopstvenim nacionalnim interesima.

Poželevši im uspeh u budućem radu, ministar Stefanović je izrazio uverenje da će dostojno predstavljati Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije  u ovim izazovnim vremenima i nepokolebljivo štititi interese Republike Srbije.

Sastanku sa budućim izaslanicima odbrane prisustvovali su i direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.06.2022
mp4 (45,45 MB)
Sastanak