Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.06.2022.

Obuka organa informatičke službe Vojske Srbije



U Centru za obuku veze i informatike u Gornjem Milanovcu u toku je obuka kadra informatičke službe za korišćenje i održavanje informacionih sistema u operativnoj upotrebi u Vojsci Srbije.

Obuku pohađaju starešine i civilna lica kojima je u opisu posla rad na geografskim i komandno-informacionim sistemima razvijenim za potrebe komandovanja i rukovođenja u sistemu odbrane.
 
U skladu sa programom obučavanja, polaznici se osposobljavaju za uspostavljanje i održavanje informacionih servisa, zaštitu podataka i bezbednosti i administraciju informacionih sistema, koji su nastali kao plod rada eksperata iz Uprave za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba Vojske Srbije i njoj potčinjenih sastava.

Obuka organa informatičke službe prati savremene trendove i najnovija saznanja u oblasti informacionih tehnologija i u potpunosti je prilagođena potrebama Vojske Srbije. Po završetku obučavanja Vojska Srbije će dobiti novu generaciju obučenih specijalista, potpuno osposobljenih za održavanje i administraciju informacionih sistema.
 
photoFOTOGALERIJA