Polaznici 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) posetili su danas Vladu Republike Srbije, koje je, tom prilikom, primila predsednica Vlade Ana Brnabić.

Brnabić je, tokom razgovora sa polaznicima, naglasila da su mir i stabilnost preduslov za dalji razvoj i napredak naše zemlje i celog regiona, i da su stoga regionalna bezbednost i regionalna saradnja među ključnim prioritetima Vlade.

Premijerka je polaznicima VSBO prenela da Vlada Republike Srbije stoji na raspolaganju za svaki vid saradnje i podrške, i poručila da je stalno usavršavanje, posebno u toj oblasti, važno i za našu zemlju i za region.

U razgovoru sa polaznicima VSBO, Brnabić je naglasila da predsednik Republike Srbije i Vlada Srbije čine sve kako bi unapredili regionalnu saradnju kroz inicijativu Otvoreni Balkan, čiji je cilj povezivanje regiona, od obrazovnog i zdravstvenog sistema, saradnje u oblasti kulture i drugim oblastima, i stvaranje boljih uslova života za sve građane.

Na usavršavanju u 11. klasi Visokih studija bezbednosti i odbrane, ukupno je 20 polaznika, a pored polaznika iz Srbije u toj klasi su i predstavnici Bosne i Hercegovine.