Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.06.2022.

Pripadnici MO i VS na Trećem regionalnom treningu trenera za rodnu ravnopravnostPripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali su na Trećem regionalnom treningu trenera za rodnu ravnopravnost koji je održan u Skoplju u Republici Severnoj Makedoniji.

Treći regionalni trening trenera za rodnu ravnopravnost održan je u okviru projekta „Jačanje regionalne saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti u reformi sektora bezbednosti na Zapadnom Balkanu – Faza II“, u organizaciji Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP SEESAC) u Beogradu i u saradnji sa ministarstvima odbrane i vojski zemalja Zapadnog Balkana i Nordijskog centra za rod u mirovnim operacijama.

Cilj dvonedeljnog kursa bio je sticanje metodoloških i stručnih veština budućih instruktora i trenera za efikasno implementiranje rodne perspektive u svakodnevni rad. Kurs je pohađalo 17 polaznika iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, a u pripremi kursa učestvovali su i rodni treneri iz navedenih zemalja.
photoFOTOGALERIJA