Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.06.2022.

Obilazak jedinice Centralne logističke baze



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas jednu od jedinica Centralne logističke baze u okolini Beograda namenjenu za skladištenje intendantskih sredstava.
General Mojsilović je tom prilikom sagledao kapacitete za skladištenje, organizaciju života i rada, uslove u kojima pripadnici ove jedinice realizuju zadatke i njihovu osposobljenost za dužnosti koje obavljaju.
 
Po obilasku ovog sastava, načelnik Generalštaba je izrazio zadovoljstvo uslovima u kojima se čuvaju ekonomske zalihe artikala hrane i druga intendantska oprema Vojske Srbije, kao i merama koje se u Centralnoj logističkoj bazi preduzimaju za dalje unapređenje skladišnih kapaciteta.
Načelnik Generalštaba je posebno istakao da su, u skladu sa naređenjem predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, strategijske rezerve Vojske Srbije maksimalno popunjene, ocenjujući da se time obezbeđuje sigurnost snabdevanja u slučaju poremećaja na tržištu.
Pripadnicima jedinice, koji imaju važnu ulogu za funkcionisanje sistema odbrane iako često nisu vidljivi kao njihove kolege iz drugih sastava Vojske Srbije, general Mojsilović je odao priznanje na profesionalnom odnosu prema zadacima i posvećenosti u preduzimanju svih mera kako bi se poverena im sredstva skladištila i čuvala u skladu sa najvišim standardima u ovoj oblasti.
photoFOTOGALERIJA