Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.05.2022.

Završena obuka ovlašćenih lica iz subjekata planiranja odbrane



Ovlašćenim licima iz subjekata planiranja odbrane danas su uručene potvrde o uspešno završenoj opštoj i stručno-specijalističkoj obuci iz oblasti planiranja priprema za odbranu u Domu Garde Vojske Srbije na Topčideru.
Načelnik odeljenja za  planiranje priprema za odbranu pukovnik dr Snežana Vasić čestitala je na uspešno završenoj obuci  i ukazala na značaj prepoznavanja priprema za odbranu zemlje i aktivno učešće u realizaciji svih nastavnih tema.
 
Pukovnik Vasić je polaznicima obuke poželela uspešan rad na daljoj izradi sopstvenih planova odbrane sa uverenjem da će se im stečena znanja pomoći u iznalaženju najboljih rešenja da planski i organizovano odgovore na savremene bezbednosne izazove, rizike i pretnje i na taj način obezbede nesmetano funkcionisanje u ratnom i vanrednom stanju.
Potvrde o uspešno završenoj obuci dobilo je 144 od ukupno 156  prijavljenih lica.
 
Cilj obuke bio je sticanje i proširivanje postojećih teorijskih i praktičnih znanja lica koja obavljaju poslove organizovanja, planiranja i sprovođenja priprema za odbranu u subjektima planiranja odbrane.
 
Opštu obuku i stručno-specijalističku obuku realizovali su  predavači-stručna lica iz organizacijskih celina Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Pozivi za prisustvo obuci upućeni su državnim organima, organima državne uprave- ministarstva, posebnim organizacijama, ostalim državnim organima, AP Vojvodini i jedinici lokalne samouprave (Grad Beograd) kao i velikim tehničkim sistemima iz nadležnosti Uprave za obaveze odbrane i Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd.
 
U toku je i stručno-specijalistička obuka iz oblasti planiranja priprema za odbranu subjekata planiranja odbrane iz teritorijalne nadležnosti regionalnih centara MO Novi Sad, Valjevo, Kragujevac i Niš.
Posle realizacije svih nastavnih tema, polaznicima će se uručiti potvrde o uspešnom završetku obuke. Na taj način će se stvoriti preduslovi da svi subjekti od značaja za odbranu u Republici Srbiji imaju kadar koji poseduje kapacitete za izradu kvalitetnih i funkcionalnih planskih dokumenata iz ove oblasti.
 
photoFOTOGALERIJA