Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.05.2022.

Prijem najbolje ekipe takmičenja jedinica vojne policije



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas ekipu iz sastava 72. brigade za specijalne operacije koja je u ukupnom plasmanu pobedila na takmičenju jedinica vojne policije održanom protekle nedelje u garnizonu Kraljevo.
General Mojsilović je pobednicima odao priznanje na pokazanoj srčanosti, motivisanosti, fizičkim sposobnostima i vatrenoj i taktičkoj osposobljenosti, ocenjujući da su svojim rezultatima opravdali renome jedinice i postavili visoke standarde za sve učesnike takmičenja iz Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Za izuzetno zalaganje i pokazane rezultate, načelnik Generalštaba je u čin kapetana unapredio vođu najuspešnije ekipe poručnika Dalibora Samardžića.
 
Takmičenje jedinica vojne policije, drugo po redu, održano je od 16. do 20. maja na poligonima Vojske Srbije „Beranovac“ i „Žiča“ kod Kraljeva, uz učešće šest ekipa iz Vojske Srbije i četiri iz Ministarstva unutrašnjih poslova. U četiri faze takmičenja, učesnici su odmerili snage i veštine u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka u simuliranom urbanom okruženju i na patrolnim stazama, uz primenu taktičkih radnji i poštovanje mera bezbednosti.
U ukupnom plasmanu, drugo mesto, iza ekipe iz sastava 72. brigade za specijalne operacije, zauzeo je tim Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“,  dok su treće mesto izborili pripadnici Žandarmerije.
photoFOTOGALERIJA