Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.05.2022.

Studijska poseta Briselu 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane



Polaznici 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Univerziteta odbrane u okviru studijskog putovanja posetili su evropske i evroatlantske političko-bezbednosne institucije sa sedištem u Briselu. Delegacija UO i VSBO posetila je sedište NATO, Službu za spoljne odnose Evropske unije, kao i diplomatska predstavništva Republike Srbije u glavnom gradu Kraljevine Belgije.

Polaznici VSBO imali su priliku da se upoznaju sa tekućim i budućim aktivnostima NATO i EU u svetlu implementacije aktuelnih strategijskih koncepata tih organizacija.
 
U delegaciji Univerziteta odbrane i VSBO su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik vanr. prof. dr Goran Radovanović, načelnik Škole nacionalne odbrane "Vojvoda Radomir Putnik" pukovnik Mićo Suvajac i načelnik VSBO pukovnik Branko S. Mišić.
 
Delegacija Univerziteta odbrane i VSBO nastavlja svoje studijsko putovanje posetom Parizu i vojno-obrazovnim i političko-bezbednosnim institucijama Republike Francuske.
 
Studijsko putovanje VSBO u zemlje Zapadne Evrope se realizuje svake akademske godine na osnovu Programa usavršavanja, sa ciljem upoznavanja sa sistemima kolektivne i kooperativne  bezbednosti i odbrane, kao i sa nacionalnim sistemima zemalja koje pripadaju tim sistemima.
photoFOTOGALERIJA