Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.02.2022.

Poseta delegacije Oružanih snaga Arapske Republike Egipat



Tročlana vojnomedicinska delegacija Oružanih snaga Arapske Republike Egipat, predvođena brigadnim generalom Mohamedom Šerif Hosni Abd Elfadilom, boravila je u višednevnoj poseti Upravi za vojno zdravstvo.

Tokom posete načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci vet. med. Radivoje Anđelković upoznao je goste sa kapacitetima celokupnog vojnog zdravstva, a razgovori delegacija dve zemlje bili su prilika za razmeni iskustva o radu vojnozdravstenih ustanova i različitim vidovima obrazovanja i usavršavanja vojnomedicinskog kadra, sa posebnim akcentom na rad Medicinskog fakulteta VMA čije nastavnike čini kadar Vojnomedicinske akademije. Među temama od zajedničkog interesa bila je i borba protiv koronavirusa tj. uloga vojnog saniteta u formiranju privremenih i vojnih kovid bolnica, kao i lečenja nekovid pacijenata u prethodne dve godine.

Za vreme boravka u našoj zemlji, delegacija Oružanih snaga AR Egipat obišla je organizacijske celine Vojnomedicinske akademije i Vojne bolnice Niš, sa ciljem potpunijeg upoznavanja sa načinom rada određenih specijalističkih službi, a takođe su sagledane mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti vojne medicine.