Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.01.2022.

Predsednik Vučić: Zadovoljan sam opremanjem Vojske Srbije



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar  Vučić, posle prikaza sposobnosti dela 72. brigade za specijalne operacije, kome su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, istakao je da je zadovoljan zbog nabavke protivoklopnog sistema "kornet" iz Ruske Federacije.

Uz čestitke pripadnicima Vojske Srbije za novogodišnje praznike, predsednik je zahvalio svima njima zato što čuvaju našu otadžbinu i što brinu o našoj bezbednosti.
 
- Danas sam posebno zadovoljan što sam video da su oni srećni zbog nabavke sistema "kornet" iz Ruske Federacije, to je jedno od najboljih, možda i najbolje protivoklopno oruđe koje postoji u svetu. Zadovoljan sam što je država Srbija mogla da kupi značajan broj, značajne količine i raketa, ali i ovih lansernih uređaja i da time poboljša operativne sposobnosti Vojske Srbije - naglasio je predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima, reč je o važnom defanzivnom sredstvu.
 
- To je uvek važno da biste odvratili svakoga od potencijalne agresije na našu zemlju - istakao je predsednik Vučić u pančevačkoj kasarni "Rastko Nemanjić".
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.01.2022
mp4 (134,17 MB)
Izjava predsednika Vučića