Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.12.2021.

Učešće pripadnika Vojske Srbije na vežbi Združeni odgovor 16 u NemačkojPripadnici Vojske Srbije učestvovali su na međunarodnoj vežbi „Združeni odgovor 16“ (Combined Resolve 16), koja je od 6. do 20. decembra održana u multinacionalnom centru za obuku „Hoenfels“ u Saveznoj Republici Nemačkoj.
Na vežbi, koju su organizovale Evropska i Afrička komanda Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, učestvovali su pešadijski vod i vod vojne policije iz sastava Vojske Srbije, zajedno sa oko 4600 pripadnika oružanih snaga deset drugih zemalja.
Tokom dvonedeljnih vežbovnih aktivnosti realizovani su raznovrsni sadržaji obuke za izvođenje napadnih i odbrambenih operacija podrške miru i uvežbavane su taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju prilikom borbe u urbanoj sredini na taktičkom nivou.
Vojska Srbije učestvuje na vežbi pod nazivom „Združeni odgovor“ u Saveznoj Republici Nemačkoj od 2012. godine. Učešćem na međunarodnim vežbama unapređuje se operativna sposobnost i interoperabilnost Vojske Srbije i dalje jača saradnja sa oružanim snagama partnerskih država.
 
 
photoFOTOGALERIJA