Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.12.2021.

Obuka u otklanjanju posledica industrijskih i hemijskih nesrećaU Centru za obuku logistike u Nišu ove nedelje je realizovano osposobljavanje pripadnika Vojske Srbije za pružanje prve pomoći nakon industrijskih i hemijskih akcidenata. 

Polaznici obuke su profesionalni vojnici i civilna lica na službi u Vojsci Srbije koji se u okviru svojih radnih mesta ne bave hitnim medicinskim zbrinjavanjem, a obavljaju specifične poslove sa povećanim rizikom za nastanak nezgoda.  

Težište u obuci je na praktičnom uvežbavanju tehnika i procedura koje se primenjuju prilikom pružanja prve pomoći, od početne procene ugroženosti povređenih, preko trijaže, do evakuacije i saniranja povreda i opekotina.  

Završetkom ove obuke, polaznici su u potpunosti osposobljeni za efikasnu upotrebu formacijskih i priručnih sanitetskih sredstava prilikom hitnog zbrinjavanja ugroženih u uslovima izloženosti visokim temperaturama, otrovnim parama i gasovima, kao i za primenu tehnika i procedura koje se koriste za sprečavanje daljeg pogoršanja zdravlja povređenih i obolelih.
photoFOTOGALERIJA