Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.12.2021.

Donacija Vojske Srbije pravoslavnoj školi u Libanu



Pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu uručili su donaciju pravoslavnoj školi u gradu Maržajunu na jugu te bliskoistočne zemlje.

Škola se nalazi u sektoru „Istok“ mirovne operacije, u kom zadatke izvršavaju pešadijska četa, štabni oficiri i element nacionalne podrške iz sastava Vojske Srbije.

Novčana sredstava za donaciju — video-projektor i tablet, prikupili su pripadnici našeg 21. kontingenta u ovoj mirovnoj misiji, koji su u zoni operacije angažovani od maja ove godine.

Učešće u mirovnoj operaciji UN u Libanu pripadnici Vojske Srbije započeli su 21. decembra 2010. godine i za kratko vreme profesionalnim i nepristrasnim izvršavanjem zadataka na očuvanju mira stekli su poverenje i poštovanje svih aktera u zoni operacije.

Osim pešadijske čete, koja zadatke izvršava u sastavu španskog bataljona, štabnih oficira i elementa nacionalne podrške u sektoru „Istok“, Vojska Srbije u ovoj misiji angažuje i vod za zaštitu snaga u okviru italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“.
photoFOTOGALERIJA