Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.12.2021.

Predsednik Republike obišao jedinice Vojske Srbije u garnizonu Niš



Prikaz rada diviziona samohodnih top-haubica Nora B52 M-15
 
Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović prisustvovali su prikazu rada diviziona samohodnih top haubica Nora B52 M-15 Mešovite artiljerijske brigade Kopnene vojske.

Artiljerci su, nakon izvođenja marša prikazali zauzimanje elemenata borbenog rasporeda na vatrenom položaju i izvođenje radnji i postupaka u toku podrške snagama Kopnene vojske u operaciji.

Nakon završetka prikaza rada diviziona samohodnih top-haubica NORA B52 M-15, predsednik Vučić, ministar Stefanović i general Mojsilović ručali su sa vojnicima.


Predsednik Vučić stigao u kasarnu „Mija Stanimirović“

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić stigao je u nišku kasarnu „Mija Stanimirović“ gde su ga dočekali potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Posle prijema raporta ispred svečanog stroja Garde, predsednik Vučić se sa ministrom Stefanovićem i generalom Mojsilovićem uputio u vojnički klub gde je u toku sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Po završetku sastanaka, predsednik Republike će prisustvovati prikazu osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni „Mija Stanimirović“ i na položaju „Lisinac“.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.12.2021
mp4 (85,23 MB)
Doček predsednika Republike
11.12.2021
mp4 (19,89 MB)
Sastanak
11.12.2021
mp4 (103,57 MB)
Prikaz rada diviziona samohodnih top-haubica Nora B52 M-15