Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.12.2021.

Obuka kandidata za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVOU jedinicama Komande za obuku u toku je osposobljavanje lica iz građanstva za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.


 
Na obuci se nalaze najbolji i najspremniji kandidati koji su se javili na konkurs raspisan u maju ove godine i oni od početka decembra prolaze prvi modul obučavanja za poziv podoficira u jedinicama Vojske Srbije.

Osnovna obuka budućih podoficira Ratnog vazduhoplovstva i PVO realizuje se u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“, nakon koje se polaznici upućuju na modul specijalističke obuke u Centar za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO. 
 

Poslednja faza obučavanja realizuje se u jedinicama Vojske Srbije, gde će se kandidati osposobljavati za dužnosti avio-oružara, avio-tehničara, operatora na radarskim i raketnim sistemima i opšte vazduhoplovne dužnosti.
 
Kandidati za podoficire pokazuju veliko interesovanje i motivisanost tokom obuke, a oni koji uspešno savladaju sve postavljene zadatke biće promovisani u čin vodnika i stupiti u profesionalni stroj pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO.
 
photoFOTOGALERIJA