Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.12.2021.

Poseta načelnika Generalštaba nacionalne odbrane Grčke



Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u zvaničnoj poseti Republici Srbiji boravi načelnik Generalštaba nacionalne odbrane Republike Grčke general Konstantinos Floros.



General Floros je danas posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne vojne saradnje.
 
Tokom razgovora je zajednički konstantovano da je saradnja Vojske Srbije i Oružanih snaga Grčke razvijena i sadržajna i da je karakteriše stalno kvantitativno i kvalitativno unapređenje, što doprinosi razvoju operativnih sposobnosti i daljem jačanju poverenja i prijateljskih odnosa.
 


Kao težišne oblasti vojno-vojne saradnje istaknute su aktivnosti u oblasti obuke i vežbi, ali i zajedničko angažovanje Vojske Srbije i Oružanih snaga Grčke u borbenoj grupi Evropske unije u kojoj je Grčka vodeća nacija.
 
Tokom boravka u Republici Srbiji, general Konstatinos Floros je položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali i imao odvojene susrete sa ministrima odbrane i spoljnih poslova dr Nebojšom Stefanovićem i Nikolom Selakovićem.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
09.12.2021
mp4 (124,39 MB)
Doček i sastanak