Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.11.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Izraela Vilanom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Države Izrael u Beogradu Jahelom Vilanom o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane.

Ministar Stefanović izrazio je uverenje da će istorijski i prijateljski odnosi naših naroda biti dalje razvijani u obostranom interesu.

Stefanović i Vilan su se saglasili da je dosadašnja saradnja u oblasti odbrane dobra, ali da postoji prostor za njeno unapređenje u različitim segmentima, počev od vojno-vojne saradnje.

Ministar Stefanović je istakao da bi zajedničke obuke pripadnika dve vojske doprinele daljem podizanju nivoa operativnih sposobnosti Vojske Srbije. On je, takođe, kao veoma značajan ocenio nastavak saradnje našeg Vojnog arhiva i Memorijalnog centra Holokausta „Jad Vašem“, koja, između ostalog, uključuje i obuke za digitalizaciju fondova arhivske građe iz perioda NDH.

Na kraju susreta, sagovornici su konstatovali da osim navedenih oblika saradnje, postoji mogućnost i za jačanje vojnoekonomske, vojnotehničke, vojnoobrazovne saradnje i drugih oblasti od značaja za obe strane.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.11.2021
mp4 (45,41 MB)
Sastanak