Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.11.2021.

Međunarodna saradnja u oblasti planiranja priprema za odbranu



Radna grupa Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane, koju je predvodila pukovnik Snežana Vasić, boravila je u poseti Mađarskoj.

Tokom posete, razgovarano je o temama iz oblasti planiranja priprema za odbranu, kao i modelima obučavanja civilnog stanovništva za potrebe odbrane, zaštite i spasavanja tokom vanrednog i ratnog stanja.

Mađarska strana, tom prilikom, predstavila je svoj koncept planiranja priprema za odbranu zemlje, modele obučavanja, obrazovanja i vaspitanja učenika osnovnih i srednjih škola za potrebe odbrane zemlje. Istaknuta je potreba sveobuhvatnog angažovanja svih subjekata u pravovremenim pripremama za odbranu zemlje, pre svega sa aspekta savremenih bezbednosnih izazova, rizika i pretnji.

Prezentovan je i rad Centra za odbranu grada Budimpešte, širok spektar njegovih delatnosti kao i uloga u vanrednim situacijama i vanrednom stanju. Predočena su i konkretna rešenja u vezi sa radnom i materijalnom obavezom kada je reč o angažovanja ljudstva, sredstava i opreme tokom aktuelnih dešavanja u uslovima pandemije.
photoFOTOGALERIJA