Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.09.2021.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika



Čestitka povodom Dana Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane  „Stanislav Binički“
 
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 26. septembra - Dana Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane  „Stanislav Binički“ čestitku u kojoj se kaže:
 
„Svim pripadnicima Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane  „Stanislav Binički“ upućujem srdačne čestitke povodom 26. septembra –Dana Ansambla.
 
Na današnji dan proslavljajući praznik vaše ustanove, zapaženim rezultatima i stečenim renomeom kako u zemlji tako i u svetu dokazali ste se dostojnim nastavljačima prvog orkestra koji je pre više od sto dvadeset godina započeo sa izvođenjem moderne muzike.
 
Sledeći dugogodišnju umetničku tradiciju vojnih muzičara i orkestara, odabirom dobrih repertoara imate nesumnjiv uticaj u stvaranju novih muzičkih vrednosti.
 
Čestitam vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu zahvaljujući visoko postavljenim umetničkim kriterijumima i širokom lepezom izvođačkih mogućnosti nastaviti da afirmišete Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, ali i čitavu državu.“
 
 
Čestitka povodom Dana Tehničkog remontnog zavoda NH „Đurđe Dimitrijević – Đura“
 
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 26. septembra - Dana Tehničkog remontnog zavoda NH „Đurđe Dimitrijević – Đura“ čestitku u kojoj se kaže:
 
„Svim pripadnicima Tehničkog remontnog zavoda NH „Đurđe Dimitrijević – Đura“ čestitam 26. septembar – Dan Zavoda.
 
Više od sedam decenija nastavljajući tradiciju specijalizovane vojne ustanove,  profesionalnim radom i stručnim osposobljavanjem kadra s uspehom obavljate zadatke pred vama, nemerljivo doprinoseći realizaciji tehničke podrške jedinica Vojske Srbije.
 
Siguran da ćete i ubuduće generalnim održavanjem i remontom ubojnih sredstava nastaviti da odgovarate potrebama sistema odbrane, koji bi bez vas bio nezamisliv, čestitam vam praznik.“