Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.07.2021.

Ministar Stefanović na prijemu povodom Nacionalnog dana Egipta



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas prijemu koji je, povodom Nacionalnog dana Egipta, u Narodnoj biblioteci Srbije priredio ambasador Arapske Republike Egipat u Beogradu Amr Alguvejli.

Svečanost je otpočela intoniranjem himni Srbije i Egipta, nakon čega se prisutnima obratio ambasador Alguvejli koji je poželeo dobrodošlicu na proslavu Nacionalnog dana Egipta.

- Kultura Srbije je bogata. Mi danas slavimo i doprinos koji je Srbija dala istoriji ovog regiona, ali i njen uticaj na istoriju čovečanstva. Srećan sam što je ovo treći Nacionalni dan koji imam zadovoljstvo da organizujem i to u tri nacionalne institucije Srbije, u Narodnom muzeju, Narodnom pozorištu i sada Narodnoj biblioteci - naglasio je ambasador Egipta.

Prema njegovim rečima, izbor nacionalnih institucija Srbije kao mesta obeležavanja ovog dana jeste simbolika, koja govori i o bogatstvu i kvalitetu prijateljstva između dve zemlje.

- Mislim da su naši uvaženi gosti najbliskiji prijatelji koji doprinose odnosima Egipta i Srbije. Posebno ću pomenuti potpredsednika Vlade i ministra odbrane Nebojšu Stefanovića, koji je nedavno i boravio u Egiptu radi potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblasti odbrane - istakao je ambasador Alguvejli.

Povodom Nacionalnog dana Egipta, Ambasada i Narodna biblioteka Srbije priredile su izložbu „Umetnost kaligrafije, nakit i artefakti, od drevnog do modernog Egipta“.

Prijemu su prisustvovali i visoki državni zvaničnici, predstavnici Ministarstva odbrane, verskih zajednica i diplomatskog kora.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.07.2021
mp4 (76,64 MB)
Prijem