Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.07.2021.

Pripadnica Sportske jedinice Tijana Bogdanović bronzana na Olimpijskim igrama u Tokiju



Pripadnica Sportske jedinice Ministarstva odbrane vojni službenik Tijana Bogdanović, na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je bronzanu medalju u tekvondou, u disciplini do 49 kilograma.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović na svom Instagram profilu čestitao je Tijani rečima "BRAVO, TIJANA! Tako se bore šampioni!!!"
 
"Druga medalja za Srbiju, a prva medalja sportista Ministarstva odbrane. Idemo dalje, do novih pobeda! Srbija!!!", napisao je ministar Stefanović (@nebojsa__stefanovic).
 
Tijana koja je bila drugi nosilac na Olimpijskim igrama, u prvom kolu izgubila je od španske takmičarke Adrijane Serezo Iglesijas  rezultatom 12:4. Plasmanom španske takmičarke u finale turnira, Boganovićeva je kroz represaž dobila šansu da se borbi za bronzano odličje.

Sjajnom borbom i rezultatskim preokretom u repesažu Tijana Bogdanović savladala je sedmog nosioca i dvostruku Olimpijsku šampionku Kineskinju Đingju Vu rezultatom 12:9 i na taj način obezbedila meč za bronzanu medalju.
 
Nakon velike borbe sa četvrtim nosiocem, Japankom Miju Jamade, Tijana je donela Srbiji bronzanu medalju, rezultatom 20:6.
 
U  narednim takmičarskim danima na Olimpijskim igrama u Tokiju, takmičiće se još četvoro pripadnika Sportske jedinice, Jasmina Milovanović (streljaštvo), Anja Obradović (džudo), Aleksandar Kukolj (džudo) i Jovana Preković (karate).
 
photoFOTOGALERIJA