Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.07.2021.

V.D. pomoćnika ministra Bandić u poseti misiji UN na Kipru



Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Predrag Bandić boravio je u službenoj poseti mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija (UNFICYP) na Kipru gde se sastao sa specijalnom izaslanicom generalnog sekretara i šeficom misije Elizabetom Spihar i komandantom snaga general-majorom Ingrid Gjerde.

Tokom razgovora razmotrena je ukupna situacija u zoni razdvajanja suprotstavljenih strana, kao i doprinos Republike Srbije mirovnim snagama Ujedinjenih nacija. Pomoćnik ministra Bandić istakao je važnost učešća u misiji UNFICYP i ukazao na značaj uspostavljanja i unapređenja saradnje srpskog i britanskog kontingenta.
 
Nakon pauze od tri godine, na osnovu sporazuma sa Ujedinjenim Kraljevstvom Velike Britanije i Severne Irske, od aprila ove godine Vojska Srbije pored štabnih oficira, angažuje jedinicu u vidu odeljenja Vojne policije.
 
Tokom službenog dela posete koja se realizuje u saradnji sa Izaslanstvom UK VBiSI u Beogradu, pomoćnik ministra Bandić je razgovarao sa pripadnicima srpskog kontingenta u misiji na Kipru.
 
photoFOTOGALERIJA